transposthumante
Într-o epocă în care tehnologia, omul și natura se îmbină politic și emoțional, TRANSPOSTHUMANȚE  îți propune o discuție despre toleranță, nomadism, identități fluide și provocările capitalismului modern.
Expoziția de grup a Teatrului Postnațional Interfonic, inspirată de filosofia Rosi(e)i Braidotti și teoriile lui Michel Foucault, explorează interacțiunile dintre identitate culturală, tehnologie și dinamică socială în Europa. Disponibilă în limbile română, germană și maghiară, această experiență scoate la lumină tensiunile dintre narativele UE și realitățile diverselor populații.
Metafora transhumanței este exemplificată prin explorarea migrațiilor din și spre UE și a noțiunilor de „acasă” și „apartenență”.
Expoziția noastră de grup reprezintă viziunea artistică a 22 de personalități interdisciplinare ale artelor performative și vizuale, trăind și profesând într-un areal extins al UE, cu o paletă de vârste între 24 și 94 de ani, și prilejuiește întâlnirea cu mărturii extrem de personale, vivide și generatoare de insight-uri despre cum se resimte a fi OM astăzi.
Monica Stoica, Carmen Ghiurco, Oana Hodade, Kinga Ötvös, Aida Šošić, Iulia Enkelana, Calița Nantu, Roxana Lăpădat, Anke Parusel, Olga Török, Magyari Etelka, Ioana Bugarin, Iulia-Andreea Smeu, Adrian Marian, Paulina Mitek, Cristina Milea, Maria Brudașcă, Alex Halka, Angela Farkaș, Mihai Păcurar, Ioana Gonțea.
Proiectul este conceput și coordonat artistic de Vlaicu Golcea
Expoziția TRANSPOSTHUMANȚE va putea fi experimentată între 3-6 octombrie 2024, zilnic între orele 17-20 la HEI – House of European Institutes, Bastion 1. Intrarea este liberă.
Finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte
Parteneri: HEI – House of European Institutes, Institutul Polonez din București, Kinema Icon și Electronic Resistance