CALIȚA NANTU

Actriță

Sunt Calița Nantu.
Sunt actriță.
Singurele lucruri frumoase pe care mi le-a lăsat tatăl meu sunt cei doi frați ai mei și numele de familie. Cele mai puțin frumoase sunt niște amintiri prin filtrul cărora privesc tot ce e în jurul meu. Amintirile astea, împreună cu niște vise ciudate pe care le am periodic, colorează universul meu interior și sunt tema unor poeme pe care le scriu din când în când. Mă insipră cel mai mult oamenii simpli.
Sunt un om cu prea mult bun-simț uneori, alteori sunt foarte nesimțită. Dacă cineva mă calcă pe picior sau mă trage de păr din greșală, zâmbesc și nu spun nimic, dar de obicei sunt prima dintr-o încăpere care vorbește atunci când mi se face (mie sau altora) o nedreptate.
Cred că dacă lucrurile nu se întâmplă la o oră fixă, nu se mai întamplă niciodată, deci cred în actele artistice punctuale, puternice, disciplinate, edgy și safe pentru toți cei care fac parte din ele. Urăsc misoginia (deși o internalizez și eu uneori) și tolerez glumele despre înălțimea mea DAR nu mi se par amuzante.
Mi-aș dori ca teatrul să fie numai sub formă de laborator și munca la un proiect să se întindă pe perioade lungi de timp pentru că îmi place travaliul căutării mai mult decât produsul final și mi-ar plăcea ca nimeni, niciodată, să nu pretindă că știe ce vrea din prima și să mă priveze de bucuria căutarii.
Pictez uneori doar pentru că nu am destule cuvinte să descriu ce visez noaptea.

Apare în:

Oprit la vamă de Calița Nantu

Iulie de Calița Nantu

Această mărturisire de Iulia Enkelana

CONSOMEU de Monica Stoica